fredag 6. juni 2014

Oppskrift - Frityrstekt Scampi


Frityrstekt scampi er god snacs både til tapas, ris retter, forrett, dessert eller rett som finger mat uten noe tilbehør. Det er bare fantasien som begrenser hva du kan bruke denne retten til. Det viktige å tenke på her, er at scampien ender opp som sprø på utsiden og myk på innsiden.

Om Scampien ikke på forhånd er rensket, foreslår jeg at du snitter den opp på ryggen og tar ut innvollene før du setter i gang.

NB: Husk og la halen være igjen med skallet på.





Slik gjør du:

For marinaden: Oystersauce, finhakket koriander, presset hvitløksbåt, salt og sort pepper blandes i en skål.

Vend scampien i marinaden og brett den inn i filodeig (filodeig er det samme som er rundt vårrullene). La halen til scampien stikke ut av deigen. Den blir fin å holde i når man spiser.

Pensle den sammenbrettet scampien med vispet egg.

Til fritering bruker du en frityrkoker eller en kjele tilsatt frityr olje som varmes på 170 grader. Hell scampien i frityren og la den fritere for ca 3 min.

Da er frityrstekt scampi ferdig og klar til servering.

* Filodeig fåes kjøpt på de fleste asiatiske butikker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar