tirsdag 19. august 2014

Hvitløksmarinerte scampi som sommerkos


Hvitløksmarinerte scampi er helt klart noe som hører hjemme om sommeren til de fleste av oss. Hvem har vel ikke minst en gang i sitt liv nytet hvitløksmarinerte scampi med loff og hvitvin? Om ikke er det kanskje på tide at du prøver?


I dette innlegget tenkte jeg å vise en enkel oppskrift på hvitløksmarinade som ikke krever noe til mat kunnskaper. Det eneste du trenger er tid fordi det beste resultatet kommer etter at scampien har fått marinere i kjøleskapet over natten.






Dette trenger du:

3-4 fedd hvitløk, presset eller finkuttet
1 stk rød løk, finkuttet
1/2 purre løk, kuttet i tynne ringer
halv lime, klemt ut saft
1 dl olivenolje
1 pose ferdigkokte scampi
salt
hvit pepper
1/2 dl sursøt chilisaus (om du ønsker den litt sterk)


Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene i en bolle for å få alt jevnt fordelt.
2. Hell scampien i en tett pose og hell i marinaden.
3. Knyt sammen posen og gni forsiktig marinaden rundt om, så du er sikker på at det er godt fordelt i posen.
4. La posen ligge minst 2-3 timer, men som sagt for best resultat over natten.

Etter dette er det klart for å nyte hvitløksmarinerte scampi. Husk at om du ikke er fremmed for sterk mat, vil det egne seg godt med litt tilsatt chili.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar