Hvitløksmarinerte scampi er helt klart noe som hører hjemme om sommeren til de fleste av oss. Hvem har vel ikke minst en gang i sitt liv nytet hvitløksmarinerte scampi med loff og hvitvin? Om ikke er det kanskje på tide at du prøver?
I dette innlegget tenkte jeg å vise en enkel oppskrift på hvitløksmarinade som ikke krever noe til mat kunnskaper. Det eneste du trenger er tid fordi det beste resultatet kommer etter at scampien har fått marinere i kjøleskapet over natten.
Dette trenger du:
3-4 fedd hvitløk, presset eller finkuttet
1 stk rød løk, finkuttet
1/2 purre løk, kuttet i tynne ringer
halv lime, klemt ut saft
1 dl olivenolje
1 pose ferdigkokte scampi
salt
hvit pepper
1/2 dl sursøt chilisaus (om du ønsker den litt sterk)
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle for å få alt jevnt fordelt.
2. Hell scampien i en tett pose og hell i marinaden.
3. Knyt sammen posen og gni forsiktig marinaden rundt om, så du er sikker på at det er godt fordelt i posen.
4. La posen ligge minst 2-3 timer, men som sagt for best resultat over natten.
Etter dette er det klart for å nyte hvitløksmarinerte scampi. Husk at om du ikke er fremmed for sterk mat, vil det egne seg godt med litt tilsatt chili.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar